$2500 за вирішення земельного питання: на Буковині депутат міськради погорів на хабарі

18:06, 30 жовтня 2023
До протиправної схеми депутат залучив чоловіка, який вів перемовини про спосіб передачі хабаря та безпосередньо одержав його. Частину «відкату» пособник передав своєму «куратору».
$2500 за вирішення земельного питання: на Буковині депутат міськради погорів на хабарі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Чернівецькій області повідомлено про підозру депутату VIII скликання Сторожинецької міської ради та його спільнику в одержанні неправомірної вигоди.

Як повідомив Офіс Генерального прокурора, депутат вимагав у представника мобільного оператора 2500 доларів США за позитивне вирішення питання щодо надання в суборенду частини земельної ділянки комунальної власності у місті Сторожинець, та не здійснення перешкод у монтажі чи демонтажі на ділянці веж стільникового зв’язку. 

«До протиправної схеми він залучив жителя Чернівецького району, який вів перемовини з орендарем про спосіб передачі неправомірних коштів та безпосередньо їх одержав. Частину «відкату» пособник встиг передати своєму «куратору».

Чиновника та його спільника затримали правоохоронці у порядку ст. 208 КПК України», - сказано у повідомленні.

Наразі їм обрано запобіжні заходи.

Раніше ми писали, що Служба безпеки України заблокувала схему вимагання хабарів за можливість вступу до профільного вишу, яка була налагоджена керівниками Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України