Виготовляв документи для виїзду ухилянтів за кордон: судитимуть воєнкома з Донеччини

19:42, 6 листопада 2023
За матеріалами ДБР судитимуть воєнкома з Донеччини за організацію схеми з виготовлення підроблених документів для незаконного перетину кордону.
Виготовляв документи для виїзду ухилянтів за кордон: судитимуть воєнкома з Донеччини
Джерело фото: ДБР
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Судитимуть начальника одного з районних територіальних центрів комплектування Краматорського району та його спільника. Зловмисники масово оформлювали «липові» документи незаконного перетину державного кордону, – повідомляє ДБР.

Обвинувальний акт було направлено до суду.

В рамках цієї схеми підозрювані, включаючи начальника одного з районних територіальних центрів комплектування в Краматорському районі та його спільника, займались оформленням фіктивних документів для осіб, які прагнули виїхати з України. Для створення фіктивних виїзних довідок, копії документів ухилянтів передавались воєнкому через месенджери, який потім виготовляв фіктивні тимчасові посвідчення та довідки військово-лікарської комісії. В цих документах зазначалося, що особа непридатна до військової служби.

Вартість такої послуги становила 20 тисяч гривень за одну особу.

Обидва підозрювані обвинувачуються в одержанні незаконної вигоди в результаті попередньої змови групи осіб (згідно із частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України). За цією статтею передбачене покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років.

Підписуйтесь на наш Тelegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва