Голова НБУ Пишний анонсував другий етап пом’якшення валютних обмежень

11:24, 17 листопада 2023
Зараз НБУ працює над тим, щоб бути готовим реалізувати наступну амбіцію – перейти до другого етапу валютної лібералізації.
Голова НБУ Пишний анонсував другий етап пом’якшення валютних обмежень
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України після переходу до керованої гнучкості курсу готується перейти до перейти до другого етапу валютної лібералізації.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, пише пресслужба Нацбанку.

За словами очільника Національного банку, наразі регулятор продовжує втілювати перший етап Стратегії пом’якшення валютних обмежень, переходу до більшої гнучкості обмінного курсу та повернення до інфляційного таргетування. Зокрема, на цьому етапі було передбачено перехід до керованої гнучкості курсу.

«Можу нас усіх привітати – уже шість тижнів ми живемо без фіксованого курсу. Валютний ринок працює, працюють попит і пропозиція, так, за відчутної присутності НБУ, але поступ ринку очевидний.

Ми здійснили перехід відповідально та професійно. Зараз НБУ працює над тим, щоб бути готовим реалізувати наступну амбіцію – перейти до другого етапу валютної лібералізації й це те, що точно зробить життя бізнесу легшим», - зазначив Пишний.

У НБУ додали, що успішний перехід від фіксованого обмінного курсу до керованої гнучкості був, у тому числі, предметом обговорення МВФ, який високого оцінив роботу економічної команди України в умовах війни.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України