Ґвалтували жінок і катували полонених: СБУ ідентифікувала окупантів, які вчиняли звірства на Донеччині

19:20, 6 грудня 2023
«Зґвалтували, вбили, а труп спалили», – розповів російський окупант про діяльність свого батальйону.
Ґвалтували жінок і катували полонених: СБУ ідентифікувала окупантів, які вчиняли звірства на Донеччині
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Служба безпеки України викрила нові випадки воєнних злочинів російської армії, які були розкриті завдяки перехопленим розмовам окупантів, які перебувають на тимчасово окупованій території Донеччини, – повідомили в СБУ.

Спецслужба перехопила телефонне інтерв’ю окупанта, відомого під позивним «Рафаель», який служить у 3-му батальйоні імені Марата Сафіна (7-а рота, 36-й полк 25-ї армії Збройних Сил Росії, військова частина 12274). У цьому розмові Рафаель розповів про жорстокі вчинки свого батальйону.

За отриманою інформацією від СБУ, пропагандистка Гузель Кудашева, що працює в газеті «Аургазинський вісник», збирала матеріали для статей про співвітчизників, що воюють на війні в Україні.

«Наши башкирские пацаны напились, бабу поймали в городе, изнасиловали, убили и труп сожгли», – розповідає рашист про діяльність свого батальйону.

Серед розкритих деталей є інформація про жорстоке нападіння на цивільну жінку, яку башкирські бійці сп'яніли і піддали насильству, а потім вбили, після чого труп підпалили. Рафаель також ділиться іншими жахливими подіями, пов'язаними з катуванням і ґвалтуванням військовополонених.

Служба безпеки України розпочала кримінальне провадження щодо цих злочині, ідентифікує винних та здійснює заходи для їх притягнення до відповідальності за скоєне.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду