Коли в Україні настане пік захворюваності на COVID-19, – розповіли у МОЗ

13:27, 11 грудня 2023
Україна наближається до піку захворюваності на COVID-19, хоча спостерігається зменшення активності вірусів.
Коли в Україні настане пік захворюваності на COVID-19, – розповіли у МОЗ
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Згідно з прогнозами експертів, Україна очікує досягнення піку захворюваності на COVID-19 в середині грудня, –повідомляє Центр громадського здоров'я. Головний державний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін розповів про це в ефірі телемарафону.

За останні періоди епідемічного підйому в Україні вже захворіли 1,3 мільйона громадян на грип, ГРВІ та COVID-19. Цю інформацію підтвердив сам головний державний санітарний лікар під час телетрансляції.

Ігор Кузін також підкреслив, що наразі переважна більшість випадків зараження реєструється саме COVID-19, хоча спостерігається поступове зміщення активності вірусів. Прогнозують, що пік захворюваності на коронавірусну інфекцію відбудеться у середині грудня, і ця ситуація триватиме до січня 2024 року. Після цього вже активізуватиметься циркуляція вірусу грипу та SARS-CoV-2.

Кузін зазначив, що система охорони здоров'я готова надавати медичну допомогу із захворюванням на COVID-19, грип та інші вірусні захворювання.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області