$2000 за «потрібне» рішення: на Вінниччині затримали помічника судді та секретаря судових засідань

19:02, 10 січня 2024
Помічник судді та секретар судових засідань пообіцяли за 2000 доларів вплинути на процес прийняття рішення по справі чоловіка, щоб йому не призначили покарання пов’язане з позбавленням волі.
$2000 за «потрібне» рішення: на Вінниччині затримали помічника судді та секретаря судових засідань
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України повідомив, що на Вінниччині правоохоронці затримали 43-річного помічника судді та 64-річну секретаря судових засідань, які вимагали гроші у жителя Вінницького району, справа якого наразі перебуває на судовому розгляді. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Вони пообіцяли за 2000 доларів вплинути на процес прийняття рішення по його справі, щоб йому не призначили покарання пов’язане з позбавленням волі», - сказано у повідомленні.

 Фігурантів затримали оперативники управління стратегічних розслідувань у Вінницькій області, слідчі слідчого управління обласної поліції разом з бійцями КОРД після отримання ними 1500 доларів США.

У Департаменті додають, що обом фігурантам повідомлено підозру за ч. 3 ст. 369-2 (зловживання впливом) Кримінального кодексу України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України