Українців попереджають про поширення масштабної російської ІПСО

18:02, 29 січня 2024
росія запустила фейк через електронні скриньки нібито від Офісу Президента про «припинення вогню з рф».
Українців попереджають про поширення масштабної російської ІПСО
Джерело фото: gettyimages
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українці отримують електронні повідомлення нібито від Офісу Президента України, що стосуються «припинення вогню з рф» та «передачу країні-агресору частини територій». Проте в Центрі протидії дезінформації та Кіберполіції заявили, що це є фейк, створений російською Інформаційно-психологічною операцією з метою вплинути на морально-психологічний стан громадян та дискредитувати керівництво держави.

Центр протидії дезінформації та Кіберполіція закликають громадян бути обережними та не відкривати сумнівні гіперпосилання, які можуть приховувати фішингові ресурси. Також рекомендується не вводити конфіденційні дані на підозрілих сайтах.

Експерти радять завантажувати програми та застосунки лише з офіційних джерел, використовувати антивірусне програмне забезпечення і регулярно оновлювати операційну систему. Важливо довірятися тільки перевіреній інформації, яка надходить з офіційних джерел державних органів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду