Погрожували та катували латвійку через житловий комплекс: правоохоронці викрили винних у вбивстві

21:12, 5 лютого 2024
Українські та латвійські поліцейські затримали учасників організованої злочинної групи, які викрали та вбили мешканку Латвії заради її нерухомості.
Погрожували та катували латвійку через житловий комплекс: правоохоронці викрили винних у вбивстві
Джерело фото: Національна поліція України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські та латвійські правоохоронці здійснили спільну операцію та затримали учасників організованої злочинної групи, винних у викраденні та вбивстві мешканки Латвії заради її нерухомості. Злочинці прагнули за допомогою тортур та погроз змусити жінку передати на їхню користь розкішний житловий комплекс у Саулкрасті, який оцінювався у понад 4 мільйони євро. Про це повідомила Національна поліція України.

Мешканка Латвії володіла розкішним комплексом, що складався з понад тридцяти апартаментів та інфраструктурних об'єктів, які вона здавала в оренду. Четверо зловмисників, серед яких двоє росіян із статусом біженців у Латвії та двоє громадян України, використовуючи автомобіль, вивезли жінку за межі міста, де, застосовуючи насильство, намагалися вимусити її підписати документи на передачу маєтку. Після відмови вони вчинили вбивство.

Міжнародна слідчо-оперативна група, що включала представників української та латвійської поліції, забезпечила розкриття цього злочину. Росіян було взято під варту в Латвії, а українців затримали в Київській та Донецькій областях за участю правоохоронців Департаменту карного розшуку та Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції України. У ході обшуків вилучено автомати, 600 набоїв, два кілограми тротилу та детонатори.

Крім того, українські поліцейські встановили «чорного нотаріуса», який фальсифікував документи для передачі власності маєтку вбитої особи на імені злочинців.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України