Карткою на пальне заправляли автомобілі депутата: повідомлено про підозру ексгендиректору столичного держпідприємства

16:32, 16 лютого 2024
Колишньому гендиректору держпідприємства повідомлено про підозру у розтраті державних коштів.
Карткою на пальне заправляли автомобілі депутата: повідомлено про підозру ексгендиректору столичного держпідприємства
Джерело фото: Київська міська прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Про підозру повідомили колишньому генеральному директору державного підприємства «Класифікаційне товариство реєстр судноплавства України», що перебувало під управлінням Держслужби морського та річкового транспорту. Екс-керівнику пред'явлено звинувачення у розтраті державного майна через зловживання службовим становищем та підроблення службових документів, повідомила Київська міська прокуратура.

За даними слідства, підозрюваний у травні 2022 року передавав паливну картку, призначену для одного зі службових автомобілів, мешканцю Одеси. Ця картка використовувалася для заправки приватних автомобілів одного з депутатів Одеської облради. Цим самим з обліку державного підприємства було списано майже 3 тисячі літрів бензину марки А-95.

Пізніше підозрюваний підтвердив неправдиві дані у документах про списання бензину, вказавши, що паливна картка використовувалася виключно для службових потреб підприємства. У результаті державі було завдано збитків на суму 141 тисячу гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва