Нацбанк ввів у обіг нову вертикальну банкноту – як виглядає

10:34, 24 лютого 2024
Реалізація банкнот здійснюватиметься інтернет-магазином нумізматичної продукції НБУ з 7 березня.
Нацбанк ввів у обіг нову вертикальну банкноту – як виглядає
Джерело фото: НБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національний банк України створив нову пам’ятну банкноту «Єдність рятує світ» номіналом 50 гривень, присвячену єднанню демократичного світу перед обличчям російської агресії. Як пояснили у пресслужбі НБУ, нова банкнота – символ вдячності світу за залученість.

За словами заступника Голови НБУ Олексія Шабана, підтримка світу – політична, фінансова, воєнна, гуманітарна – додає Україні сили та можливості гідно пройти крізь шторми, зберегти незалежність та фінансову стабільність в країні. І саме це алегорично відображено на новій банкноті.

На лицьовому боці банкноти в центральній частині розміщено художньо-образну композицію, яка відображає стилізований абрис України, що асоціюється із серцем, до якого підходять судини. Фонове зображення – образ дівчини у військовому шоломі, яка дивиться в бік Заходу.

На звороті на тлі українського Тризуба – стилізована композиція зі стиснутих рук, як знак співпраці, взаємодопомоги, довіри та партнерства. Ці руки формують непохитну брилу, алегорію сучасної України.

Пам’ятна банкнота є законним платіжним засобом та обов’язкова до приймання усіма фізичними і юридичними особами без будь-яких обмежень на всій території України за всіма видами платежів.

Реалізація пам’ятних банкнот здійснюватиметься інтернет-магазином нумізматичної продукції НБУ з 7 березня. Через інтернет-магазин буде реалізовано 150 тисяч шт. пам’ятних банкнот, із них у перший день продажу будуть доступні 15 тисяч шт. Крім того, банкнота поступово реалізовуватиметься і банками-дистриб’юторами.

Джерело фото: НБУ

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Стадник
    Ігор Стадник
    заступник голови Вінницького апеляційного суду