НБУ випустив пам'ятну монету на честь батьківства

19:30, 1 березня 2024
Нацбанк випустив нову пам'ятну монету «Батьківське щастя».
НБУ випустив пам'ятну монету на честь батьківства
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

В перший день весни Національний банк України представив нову пам'ятну монету «Батьківське щастя», яка вже вводиться в обіг. Її дизайн символізує тепло та ніжність батьківської любові до дітей.

На аверсі монети зображено образ батьківських рук, що ніжно тримають маленькі ніжки немовляти, що стає символом довіри, захисту та взаємної любові в сім'ї. З іншого боку, на реверсі, можна побачити зображення спокійно сплячого дитинча на хмаринках серед іграшок, над яким світить брязкальце на тлі нічного неба, даруючи безтурботні сни та відчуття затишку.

Пам'ятна монета "Батьківське щастя" виготовлена з нейзильберу та має номінал 5 гривень. Планується випустити до 100 000 штук, кожна з яких буде унікально упакована як сувенір.

З 7 березня 2024 року ці пам'ятні монети будуть доступні для придбання в інтернет-магазині НБУ та у деяких банках-дистриб'юторах, зокрема АТ "УКРГАЗБАНК", АТ "РАДАБАНК", АТ "ТАСКОМБАНК", та АТ "ПриватБанк". Першого дня продажу планується реалізувати 15 тисяч монет через інтернет-магазин НБУ, а загалом - 25 тисяч.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва