На Одещині шахраї «продавали» неіснуючи дрони та авто для ЗСУ

10:35, 8 березня 2024
Зловмисники привласнювали кошти громадян під приводом продажу квадрокоптерів і привезення автомобілів із-за кордону для військових.
На Одещині шахраї «продавали» неіснуючи дрони та авто для ЗСУ
Фото: поліція
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці Одеської області викрили двох осіб, які торгували в інтернеті неіснуючими дронами та автомобілями для військових. Про це повідомляє пресслужба поліції.

Відповідні оголошення розміщувалися на популярному в Україні торговельному онлайн-майданчику. Один із підозрюваних підшукував банківські картки дропів і продавав їх своєму спільнику за криптовалюту в еквіваленті 200 доларів.

Останній надавав потерпілим реквізити придбаних карток для внесення передплати за неіснуючий товар або транспортування автомобілів. З метою конспірації незаконно отриманні гроші виводилися на підконтрольні фігурантам криптовалютні гаманці й лише після цього - на їхні банківські рахунки.

Поліцейські провели сім обшуків та вилучили комп'ютерну техніку, смартфони, банківські та сім-карти, а також майже 40 тисяч гривень. До суду направлено клопотання про накладення арешту на вилучені кошти.

Фігурантам оголосили про підозру. Їм загрожує до п'яти років за ґратами. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва