Держдеп США хоче розширити штат співробітників посольства в Україні — ЗМІ

11:05, 9 березня 2024
США планують збільшити дипломатичну присутність в Україні.
Держдеп США хоче розширити штат співробітників посольства в Україні — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Державний департамент США розглядає варіант відправки до посольства в Україні 30-40 додаткових працівників. Про це стверджує видання Foreign Policy.

Наголошується, що також планується послабити їх обмеження на пересування, які були введені з міркувань безпеки після повномасштабного російського вторгнення.

Конгрес США більше року вимагав від Білого дому збільшити дипломатичну присутність в Україні через значний обсяг роботи – від нагляду за американською допомогою до організації візитів офіційних осіб.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну в посольстві США в Києві працювали близько 800 осіб, більшість - місцеві працівники. Наразі персонал посольства налічує від 100 до 200 дипломатів та військовослужбовців США.

І представники посольства, і законодавці скаржилися Білому дому на те, що не вистачає ресурсів і можливостей для необхідної роботи, включаючи допомогу Україні.

Зокрема, обмеження на пересування не дозволяють фахівцям-підрядникам посольства США виїжджати на лінію фронту, щоб допомогти відремонтувати американську техніку (українські фахівці в деяких випадках не можуть цього робити через ризик порушення права інтелектуальної власності).

Коли саме буде прийнято рішення, джерело не уточнює. Офіційно це також поки що не підтверджувалося.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області