МОЗ оновив рекомендації щодо щеплень проти COVID-19

15:49, 18 березня 2024
Оновивлено рекомендації щодо проведення щеплень двовалентною омікрон-специфічною вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації
МОЗ оновив рекомендації щодо щеплень проти COVID-19
Джерело фото: Mathurin NAPOLY, matnapo / Unsplash
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

МОЗ оновив рекомендації щодо проведення щеплень двовалентною омікрон-специфічною вакциною проти COVID-19 для первинної вакцинації. «Двовалентна» означає, що вакцина містить мРНК двох варіантів — «оригінального» та «Омікрон».

Як пояснили у Міністерстві охорони здоров’я, це оновлена версія вакцини «Comirnaty» від американської компанії «Pfizer», адаптована спеціально для захисту проти штаму «Омікрон» коронавірусу SARS-CoV-2.

Раніше ця вакцина була схвалена лише для проведення бустерних щеплень. Тепер українці, які не мають щеплень проти COVID-19, не завершили первинну вакцинацію, чи пацієнти, яким лікар рекомендує додаткове «бустерне щеплення», зможуть отримати щеплення омікрон-специфічною вакциною.

Як зазначають у МОЗ, наразі всі області забезпечені вакциною проти COVID-19. Медики використовують вакцини «Comirnaty» (виробник «Pfizer»). Також доступна вакцина проти COVID-19 для дітей з 5-річного віку (виробник «Pfizer» — вакцина «Comirnaty» для дітей) та омікрон-специфічна вакцина (виробник «Pfizer»), яка раніше використовувалась для бустерних щеплень.

Нагадаємо, в Україні циркулює 29 субваріантів COVID-19 – підтипів штаму «Омікрону».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Прилипчук
    Олександр Прилипчук
    суддя Сумського окружного адміністративного суду