Вступ України до ЄС: Ольга Стефанішина назвала терміни старту переговорів

16:29, 22 березня 2024
Ольга Стефанішина зазначила, що з червня Україна та ЄС почнуть процес планування адаптації українського законодавства до європейського.
Вступ України до ЄС: Ольга Стефанішина назвала терміни старту переговорів
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина повідомила, що країна має домовленість з ЄС про те, що початок переговорів про вступ розпочнеться у червні цього року. Про це вона сказала на «Київському Безпековому Форумі».

Вона зазначила, що країна не бачила перепон, щоб у березні вже затвердити переговорну рамку.

«Це дало б юридичні підстави рухатися більш оперативно далі. Але стартують європейські вибори, і ми маємо джентльменську домовленість серед абсолютної більшості країн ЄС, що і міжурядова конференція, і сама переговорна рамка будуть затверджені в червні», - сказала вона.

Стефанішина також додала, що в 21 березня було засідання Європейської ради і були дані відповідні інструкції міністрам з європейських справ з тим, щоб встигнути почати переговори у червні.

«Я достатньо спокійно себе почуваю. Президент не поділяє мого спокою, тому в такому емоційному балансі я впевнена, що матимемо рішення на червень», – сказала вона.

Ще Стефанішина підкреслила, що з червня Україна та ЄС почнуть процес планування адаптації українського законодавства до європейського.

Додамо, Ольга Стефанішина зазначила, що Україна завершила виконання умов Єврокомісії для затвердження переговорної рамки.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Куриленко
    Оксана Куриленко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Віктор Чаплицький
    Віктор Чаплицький
    суддя Київського районного суду м. Одеси