Обмежено придатних після повторного медогляду можуть відправити на фронт, – Веніславський

16:37, 23 березня 2024
Чоловіки, яких раніше визнали обмежено придатними, після повторого медогляду можуть поповнити вакантні місця у бойових бригадах.
Обмежено придатних після повторного медогляду можуть відправити на фронт, – Веніславський
Джерело фото: sluga-narodu.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як першою помітила «Судово-юридична газета», при прийнятті як закону законопроекту № 10313 щодо забезпечення прав військовослужбовців та поліцейських на соціальний захист, несподівано додали норму, згідно з якою, обмежено придатні чоловіки повинні протягом 9 місяців пройти повторний медогляд.

Член Комітету Верховної Ради з нацбезпеки Федір Веніславський під час телемарафону зауважив, що обмежено придатних можуть відправити у бойові підрозділи.

«Коли ми наведемо лад і чітко визначимо, хто придатний, а хто непридатний, вони можуть бути мобілізовані, якщо будуть придатними, і повинні поповнити вакантні місця в бойових підрозділах і бригадах», – сказав нардеп.

Веніславський також звернув увагу на те, що ця норма раніше часто використовувалася для перетину кордону. Він вважає, що повторне проходження медичного огляду допоможе зменшити корупційні ризики.

«Вони можуть бути мобілізованими, якщо будуть визнані придатними, і тим самим поповнити, ті вакантні місця у бойових бригадах», – заявив Веніславський.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Михайло Спірідонов
    Михайло Спірідонов
    голова Харківського окружного адміністративного суду
  • Олена Фонова
    Олена Фонова
    суддя Господарського суду Луганської області