Верховна Рада врегулює здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання

19:04, 26 квітня 2024
Парламент незабаром ухвалить закон про здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання.
Верховна Рада врегулює здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Комітет з питань економічного розвитку розглянув підготовлений до другого читання законопроект про внесення змін до закону "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання №5473-д.

Законопроект покликаний сприяти удосконаленню законодавства у сфері державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції, що забезпечить належний і ефективний контроль за якістю нехарчової продукції, а також захист суб’єктів господарювання від можливих корупційних ризиків під час здійснення перевірок.

Документ, серед іншого, передбачено надати право органам ринкового нагляду та суб'єктам господарювання фіксувати процес здійснення перевірок засобами аудіо -, фото - та відеотехніки; зменшити розмір адміністративно-господарських санкцій, які застосовуються до розповсюджувачів-юридичних осіб або фізичних осіб - підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування, а також визначено обставини, за якими встановлюється розмір штрафу.

Під час засідання Комітету наголосили, що в умовах війни надзвичайно важливо надати фінансову підтримку виробнику і вітчизняним оборонним підприємствам, а прийняття зазначеного законопроекту дасть можливість Міністерству з питань стратегічних галузей промисловості України компенсувати відсоткові ставки за кредитами для українських виробників зброї. Цей інструмент вже довів свою ефективність для підтримки промисловості у Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9».

За результатами розгляду народні депутати України - члени Комітету ухвалили рішення рекомендувати  Верховній Раді прийняти законопроект про внесення змін до Закону України "Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції" щодо врегулювання деяких питань здійснення ринкового нагляду та відповідальності суб'єктів господарювання  №5473-д в другому читанні та в цілому як закон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна П'єнта
    Інна П'єнта
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Ольга Склярук
    Ольга Склярук
    суддя Східного апеляційного господарського суду