В Україні дослідили вуличну їжу: де найбільше трансжирів

23:28, 19 травня 2024
Міністерство охорони здоров'я України перевірило заклади масового харчування у Львові.
В Україні дослідили вуличну їжу: де найбільше трансжирів
Джерело фото: ucsc.org.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство охорони здоров'я України оголосило про запуск проєкту ВООЗ FEEDCities, спрямованого на дослідження міського харчового середовища та оцінювання вмісту трансжирів, натрію і калію у найпоширеніших продуктах, які споживають українці. Ініціатива розпочалася з міста Львів.

Згідно з дослідженнями, споживання понад 2,2 г промислово вироблених трансжирів на день може підвищити ризик смерті від серцево-судинних захворювань на 20-32%. У цьому контексті фахівці розпочали перевірку вмісту шкідливих речовин у продуктах, що знаходяться на українських столах.

У межах проєкту ВООЗ FEEDCities у Львові було відібрано 120 зразків продуктів з різних магазинів та закладів громадського харчування. Склад кожного зразка був ретельно проаналізований. Результати досліджень показали, що у понад 30% протестованих продуктів вміст трансжирів перевищує нормативно-правові вимоги.

Зокрема, виявлено, що серед вуличної їжі найбільша кількість трансжирів міститься у піці, паніні, донерах, фалафелі, круасанах та тістечках. У магазинних продуктах найвищий рівень трансжирів зафіксовано у тортах, печиві, молочних десертах, морозиві, маргарині, сирі та переробленому м’ясі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду