Хабар у $66,7 тисяч за оренду землі: слідство стосовно депутата Миргородської міськради завершено

14:30, 22 травня 2024
НАБУ та САП завершили розслідування справи про хабар щодо депутата Миргородської міської ради.
Хабар у $66,7 тисяч за оренду землі: слідство стосовно депутата Миргородської міськради завершено
Джерело фото: НАБУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи стосовно депутата Миргородської міської ради, члена земельної комісії, що був викритий на отриманні неправомірної вигоди. Про це повідомили в НАБУ.

За даними слідства, посадовець вимагав неправомірну вигоду у розмірі 66,7 тисяч доларів США від місцевого фермера за користування земельними ділянками та оренду нових.

Депутат обіцяв проголосувати за прийняття потрібного рішення на земельній комісії та сесії міської ради, а також забезпечити достатню кількість голосів за прийняття цього рішення.

29 листопада 2023 року НАБУ, САП та СБУ затримали депутата на гарячому у момент передачі грошових коштів. На наступний день йому була повідомлена підозра за ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинною доти, доки її вина не буде доведена в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України