Пропонував допомогу у отриманні посвідчення водія: у Києві затримали шахрая

09:24, 31 травня 2024
Столичні правоохоронці затримали шахрая із псевдозв'язками у Сервісних центрах МВС.
Пропонував допомогу у отриманні посвідчення водія: у Києві затримали шахрая
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві правоохоронці затримали шахрая, який видавав себе за людину зі зв'язками у столичних Сервісних центрах МВС та пропонував охочим за 10 тисяч гривень отримати посвідчення водія без відвідування занять в автошколі. Про це повідомила пресслужба поліції Києва.

Зазначається, що 35-річний киянин вирішив нахабно заробляти на послугах Сервісних центрів МВС - чоловік пропонував вирішити будь-які питання з отриманням посвідчення водія різних категорій без навчання та проблем на іспитах у ТСЦ.

Так ділок запропонував чоловікові фіктивно пройти навчання в автошколі, а по завершенню курсу домовитися про успішну здачу іспитів для отримання посвідчення водія на право керувати вантажним транспортом. Також зловмисник взяв на себе оформлення інших документів, необхідних для проходження іспитів з водіння, зокрема і талона електронної черги. За все попросив 10 тисяч гривень.

Поліцейські затримали підозрюваного під час отримання ним вказаної суми коштів від «клієнта». Під час обшуку у фігуранта виявили бланки медичних довідок та печатки медичних установ.

Наразі слідчі повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. «Бізнесмену» загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України