На Буковині колишній посадовець ТЦК за 5000 доларів проводив військовозобов’язаних через кордон до Румунії

16:56, 11 червня 2024
Перехід проходив лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску.
На Буковині колишній посадовець ТЦК за 5000 доларів проводив військовозобов’язаних через кордон до Румунії
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Буковині затримали колишнього посадовця районного ТЦК, який за 5000 доларів проводив через кордон до Румунії. Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції.

Так, одним з учасників схеми виявився 35-річний мешканець Чернівецького району. Його затримали під час отримання коштів за «послугу провідника».

Чоловікові повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України та обрали запобіжний захід - тримання під вартою з правом внесення понад 242 тисячі гривень застави. За незаконне переправлення осіб через державний кордон України може загрожувати позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

«Клієнтів» збирали поблизу кордону і лісосмугою проводили поза пунктами пропуску

«Охочих виїхати підшукували серед жителів Чернівецької області. Надалі подробиці щодо дати, часу та місця перетину обговорювали безпосередньо з клієнтами в приватному спілкуванні та онлайн. Узгодивши деталі, надсилали координати та відповідну інформацію. За послуги з незаконного перетину кордону брали по 5000 доларів з особи. Після зустрічі клієнтів переводили через державний кордон до Румунії. Перехід проходив лісосмугами поза офіційними пунктами пропуску», - йдеться у повідомленні.

У Чернівецькій обласній прокуратурі зазначили, що маючи досвід роботи з військовозобов’язаними, колишній військовослужбовець налагодив схему незаконного збагачення від організації їх незаконно переправлення за кордон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Уляна Братичак
    Уляна Братичак
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Юрій Скалозуб
    Юрій Скалозуб
    голова Чернігівського окружного адміністративного суду