Участь рф у другому Саміті миру можлива за форматом «зернової угоди, — Кулеба

17:51, 21 червня 2024
Дмитро Кулеба заявив, що участь росії у другому Саміті миру можлива за форматом Чорноморської зернової ініціативи.
Участь рф у другому Саміті миру можлива за форматом «зернової угоди, — Кулеба
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що країна може повторити досвід переговорів навколо «зернової угоди» задля залучення рф до другого саміту миру. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

«На шляху до другого саміту треба вирішити дуже багато питань, зокрема щодо того, як будуть ці переговори структуровані. Однак, у нас є дуже успішний досвід переговорів щодо «Чорноморської зернової ініціативи». Коли Україна вела перемовини з Туреччиною і з ООН, а Туреччина та ООН вели перемовини з росією. І угода виглядала як документ, підписаний між Туреччиною, ООН та Україною, а також Туреччиною, ООН та росією – так зліпилася угода», – сказав Кулеба.

Він також додав, що наразі в України немає бажання напряму контактувати з російською стороною, з огляду на всі ті злочини, які вони вчиняють проти України. Він також додав, що наразі ключова задача для України – не лише закінчити війну, а й забезпечити мир у майбутньому.

«Коли ми говоримо про росію, то запобіжники – це термін умовний. Саме тому кінцева перемога має полягати в тому, що буде створена реальність, в якій РФ буде не здатна повторити напад на Україну», – пояснив Кулеба, додавши, що однією з таких передумов є підписання безпекових угод з США та іншими країнами.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду