Україна отримала 1,9 млрд євро від ЄС в межах програми Ukraine Facility

13:28, 27 червня 2024
До державного бюджету України надійшов транш обсягом 1,9 млрд євро від Європейського Союзу.
Україна отримала 1,9 млрд євро від ЄС в межах програми Ukraine Facility
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Європейський Союз надав Україні черговий транш розміром 1,9 млрд євро у межах програми допомоги Ukraine Facility. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на своїй сторінці у соцмережі Х.

«Загальна бюджетна підтримка ЄС з початку цього року вже досягла майже €8 млрд, і ще більше на підході. Вдячні за безпрецедентну підтримку!», - написав він.

Як зазначив міністр фінансів України Сергій Марченко, від початку повномасштабної війни ЄС надав Україні майже 35 млрд євро прямої бюджетної допомоги.

«Ці кошти сприяли підтримці макроекономічної стабільності, а також дозволяють забезпечувати фінансування пріоритетних бюджетних потреб. ЄС є ключовим партнером України, який продовжує відігравати вирішальну роль у пришвидшенні нашої перемоги та зміцненні економічної стійкості країни», — заявив Марченко.

У Мінфіні нагадаємо, що нещодавно Україна та Європейський Союз підписали Угоду загальним обсягом 27 млрд євро на 2024 – 2027 роки у межах Інструменту Ukraine Facility.

Наступні транші в межах Інструменту Україна отримуватиме щоквартально, за умови виконання індикаторів визначених у Плані України.

Раніше «Судово-юридична газета» писала, що Єврокомісія опублікувала рішення про створення Аудиторської ради для контролю за використанням Україною 50 млрд євро за механізмом Ukraine Facility.

Слідкувати за тим, як Україна витрачає кошти ЄС на реформи, буде спеціальний «ревізор». Це передбачає ратифікована 6 червня парламентом Рамкова угода між Україною та Європейським Союзом щодо спеціальних механізмів реалізації фінансування Союзу для України згідно з інструментом Ukraine Facility (законопроект 0276).

Також Єврокомісія опублікувала рішення про створення Аудиторської ради для контролю за використанням Україною 50 млрд євро за механізмом Ukraine Facility.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Гребенюк
    Наталія Гребенюк
    суддя Східного апеляційного господарського суду