Особливості надання відпустки в зв’язку з вагітністю та пологами

13:37, 1 липня 2024
Загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 календарних днів (140 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів)
Особливості надання відпустки в зв’язку з вагітністю та пологами
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Південно-Східне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці роз’яснило особливості надання відпустки в зв’язку з вагітністю та пологами.

На підставі медичного висновку жінкам надається оплачувана відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами тривалістю:

  • до пологів – 70 календарних днів;
  • після пологів – 56 календарних днів (70 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів), починаючи з дня пологів.

Ці норми ст. 17 Закону України «Про відпустки» роз’яснили посадовці управління інспекційної діяльності у Запорізькій області.

Вони також звернули увагу на те, що згадана стаття дозволяє за бажанням жінки та в разі відсутності медичних протипоказань частину відпустки тривалістю 70 календарних днів, передбачену до пологів, переносити та використовувати частково або повністю після пологів, починаючи з їх дня.

При цьому загальна тривалість відпустки не може перевищувати сумарно 126 календарних днів (140 календарних днів – у разі народження двох і більше дітей або ускладнення пологів).

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд