Житель Дніпропетровщини підшукував однодумців, щоб разом проголосувати за так званий «новий тимчасовий уряд»

21:47, 1 липня 2024
Підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність України відправили під варту без визначення застави.
Житель Дніпропетровщини підшукував однодумців, щоб разом проголосувати за так званий «новий тимчасовий уряд»
ілюстрація
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До Івано-Франківського міського суду для визначення міри запобіжного заходу було доставлено жителя Дніпропетровської області, підозрюваного у посяганні на територіальну цілісність, здійснені колабораційної діяльності та пособництві ворогу, повідомляє пресслужба суду. 

Загалом чоловік підозрюється у вчинені різних кримінальних правопорушень передбачених відразу 14-ма частинами різних статей КК України.

Судом було встановлено, що пенсіонер 1962 року народження підшукував собі однодумців, які разом із ним, у червні 2024 року мали б приїхати на Майдан Незалежності у Києві та проголосувати за так званий "новий тимчасовий уряд", який би в майбутньому мав замінити нинішню діючу владу України.

Судом було також встановлено, що обґрунтованість підозри підтверджується зібраними у кримінальному провадженні доказами, а саме: протоколом обшуку, протоколами огляду мобільного телефону підозрюваного, висновком експерта за результатами проведення судово-лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи, іншими матеріалам кримінального провадження в їх сукупності.

Під час визначення міри запобіжного заходу судом було враховано, що затриманий підозрюється у вчиненні злочинів, вчинених проти основ національної безпеки України, тому обрання більш м’якого запобіжного для не являється за можливим.

Суд ухвалив застосувати щодо підозрюваного міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, без визначення грошової застави.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд