Розікрали понад 121 млн грн на ремонтах доріг: судитимуть підрядників та посадовців

12:41, 3 липня 2024
Підрядники та працівники Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях постануть перед судом.
Розікрали понад 121 млн грн на ремонтах доріг: судитимуть підрядників та посадовців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці скерували до суду обвинувальні акти щодо службових осіб підприємства-підрядника та працівників Служб автомобільних доріг у Київській та Житомирській областях, які під час ремонту доріг заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 121 млн гривень. Про це повідомила Київська міська прокуратура.

 Двох службових осіб підприємства, що виконувало ремонти доріг, провідного інженера Служби автомобільних доріг у Житомирській області та провідного інженера у Київській області обвинувачують у заволодінні бюджетними коштами за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах та у внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, за попередньою змовою групою осіб.

Мова йде про ремонти трьох ділянок доріг:

  1. Ремонт дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21 Виступовичі - Житомир - Могилів-Подільський (через м. Вінницю). Службові особи підприємства, що виконувало ремонт, діючи у змові з провідним інженером Служби автомобільних доріг у Житомирській області внесли завідомо неправдиві відомості до актів виконаних робіт, знаючи, що ремонт виконано неякісно. Таким чином обвинувачені заволоділи понад 24 млн гривень.
  2. Ремонт автомобільної дороги загального користування державного значення Житомирської області М-21. За аналогічною схемою обвинувачені заволоділи бюджетними коштами на понад 54,6 млн гривень.
  3. Ремонт автомобільної дороги Р-19 Фастів-Митниця-Обухів-Ржищів (Київська область). Обвинувачені заволоділи бюджетними коштами на загальну суму понад 42,5 млн гривень.

Прокурором у кримінальному провадженні заявлено позови в інтересах держави про відшкодування майнової шкоди, завданої кримінальним правопорушенням на загальну суму понад 121 млн гривень.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Іванна Климпуш-Цинцадзе
    Іванна Климпуш-Цинцадзе
    голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу
  • Маргарита Цховребова
    Маргарита Цховребова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Ольга Собина
    Ольга Собина
    суддя Сумського апеляційного суду