Уряд доповнив перелік органів, що ведуть облік надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків

15:46, 6 липня 2024
Крім ДСНС та центральних органів виконавчої влади, ці функції також будуть здійснювати інші органи державної влади та юридичні особи.
Уряд доповнив перелік органів, що ведуть облік надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд 5 липня ухвалив три проекти постанов та проект розпорядження Кабміну, які розробило та ініціювало МВС. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ України Богдан Драп’ятий.

Серед них – постанова, метою якої є приведення Порядку ведення обліку надзвичайних ситуацій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 9.10.2013 № 738, до нових положень статті 131 Кодексу цивільного захисту України, з урахуванням змін, внесених Законом України від 8.11.23 № 3441-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення повноважень суб’єктів забезпечення цивільного захисту, вдосконалення законодавства з питань захисту населення і територій від наслідків надзвичайних ситуацій, організації та проведення евакуації населення, забезпечення охорони життя та здоров’я громадян».

Проектом акта пропонується:

  • доповнити перелік органів, що ведуть облік надзвичайних ситуацій та їхніх наслідків, іншими органами державної влади та іншими юридичними особами незалежно від їх підпорядкування і форми власності (крім ДСНС України та центральних органів виконавчої влади, ці функції також будуть здійснювати інші органи державної влади та юридичні особи);
  • з метою встановлення обставин і причин виникнення надзвичайної ситуації (загибелі і травмування людей, знищення та пошкодження майна) центральні органи виконавчої влади, інші органи державної влади, органи місцевого самоврядування, суб’єктів господарювання та інших юридичних осіб на підставі зібраної і проаналізованої інформації проводитимуть аналіз і встановлення причини, а також вживатимуть заходів щодо запобігання надзвичайним ситуаціям у майбутньому, зокрема заходів з управління ризиками виникнення надзвичайних ситуацій.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва