Ексголова Полтавської ОДА, який отримав 176 000 євро хабаря та Mercedes-Benz Brabus, постане перед судом

17:39, 30 липня 2024
За хабар посадовець мав забезпечити перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, та укладення договорів з обслуговування автодоріг.
Ексголова Полтавської ОДА, який отримав 176 000 євро хабаря та Mercedes-Benz Brabus, постане перед судом
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

До суду скеровано справу за обвинуваченням колишнього голови Полтавської ОДА та його радника в отриманні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі. Про це повідомив офіційний сайт НАБУ.

Зазначається, що у 2017 році тодішній голова Полтавської ОДА за пособництва свого радника отримав від фінансового директора приватної компанії 176 тис. євро. За це посадовець мав забезпечити перемогу компанії у тендері, який проводила облдержадміністрація, та укладення договорів з обслуговування автодоріг.

«Згодом, так і не виконавши взяті на себе зобов’язання, посадовець натякнув директору компанії на необхідність знов надати йому хабар. У результаті він отримав елітну автівку Mercedes-Benz Brabus вартістю понад 6,5 млн грн», - повідомили у НАБУ.

Також у відомстві додали, щоб приховати одержання неправомірної вигоди обвинувачені використовували банківські рахунки компанії-нерезидента, а елітну автівку посадовець отримав як подарунок на свій день народження, після чого оформив її на іншу особу.

Дії осіб кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 КК України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва