Україна може виготовляти 3 мільйони дронів за рік, але для цього необхідне фінансування, — Мінстратегпром

14:28, 31 липня 2024
Держава може покрити лише частину цих потреб, а решту закривають закордонні партнери.
Україна може виготовляти 3 мільйони дронів за рік, але для цього необхідне фінансування, — Мінстратегпром
Ілюстративне фото, джерело - mezha.media
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна має виробничі спроможності для виготовлення 3 мільйонів безпілотників за рік. Однак для цього потрібно фінансування. Про це зазначила заступниця міністра з питань стратегічних галузей та промисловості Анна Гвоздяр, передає «Суспільне».

«У нас достатньо великі виробничі спроможності, ми можемо виробити на сьогодні понад 3 мільйони дронів різних типів. Для цього нам потрібно фінансування», - розповіла Гвоздяр.

За її словами, держава може покрити лише частину цих потреб, а решту закривають закордонні партнери. Зокрема, Канада погодилась закупити частину дронів українського виробництва для українського війська. Перемовини ведуться й з іншими країнами, зокрема Сполученим Королівством.

«Ми достатньо розвинули за рахунок як державних, так і приватних потужностей, щодо виробів різного виду для дронів. Понад мільйон дронів - зрозуміло, що під них треба понад мільйон боєприпасів», - сказала Гвоздяр.

Міністерство опрацьовує лінійку дронів з боєприпасами, яка необхідна українському війську. Далі обговорюватиметься питання їх уніфікації. Гвоздяр додала, що під різні потреби потрібні різні дрони.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду