У Львові зупинили незаконну приватизацію квартири за 5,5 млн, власниця якої померла і не мала спадкоємців

22:29, 3 серпня 2024
Прокурори виявили факт фіктивності договору купівлі-продажу на квартиру-дублікат, яка була точною копією вищевказаного житла померлої.
У Львові зупинили незаконну приватизацію квартири за 5,5 млн, власниця якої померла і не мала спадкоємців
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA
 

У Львові суд задовольнив позов Франківської окружної прокуратури про визнання 4-кімнатної квартири відумерлою спадщиною та передачу її у власність територіальної громади. Про це повідомляє обласна прокуратура.

Мова йде про квартиру загальною площею понад 80 кв м, яка знаходиться на вулиці Братів Дужих. Її вартість становить понад 5,5 млн грн.

Встановлено, що у власниці нерухомості, яка померла, були відсутні спадкоємці. Відповідно нерухомість за законом мала бути визнана відумерлою спадщиною.

Проте, прокурори виявили факт фіктивності договору купівлі-продажу на квартиру-дублікат, яка була точною копією вищевказаного житла померлої. Останню вигадали та приватизували за підробленими документами відповідачі з метою незаконного заволодіння нерухомістю.

Відтак, в судовому порядку доведено підробку документів на квартиру-дублікат. Також спростовано майнові претензії сторонніх осіб, які звернулись до нотаріальної контори про прийняття спадщини, у зв’язку з чим було відкрито спадкову справу.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Дума
    Олена Дума
    голова Агентства з розшуку та менеджменту активів
  • Тетяна Спірідонова
    Тетяна Спірідонова
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Геннадій Кравчук
    Геннадій Кравчук
    суддя Північного апеляційного господарського суду