На Прикарпатті на 17 тисяч гривень оштрафували двох працівників ТЦК за застосування сили до затриманого

08:15, 18 серпня 2024
Працівників ТЦК визнали винними у перевищенні повноважень під час затримання чоловіка у Верховинському районі.
На Прикарпатті на 17 тисяч гривень оштрафували двох працівників ТЦК за застосування сили до затриманого
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Івано-Франківська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону передала до суду матеріали щодо адміністративної відповідальності двох працівників територіального центру комплектування (ТЦК) у званні майора та капітана за застосування насильства під час затримання чоловіка. Верховинський районний суд визнав їх винними та оштрафував за перевищення службових повноважень.

Про це повідомляє видання «Бліц-Інфо».

За даними суду, 10 липня працівники ТЦК отримали повідомлення від Держприкордонслужби про чоловіка, який у селі Ільці намагався незаконно перетнути кордон. Офіцери прибули на місце, де прикордонники викликали їх для перевірки військово-облікових даних затриманого. Проте чоловік відмовився слідувати до автомобіля ТЦК та намагався піти.

Відповідно до матеріалів справи, офіцери силою повалили його на землю та посадили в машину. Прокурор надав суду відеозапис, на якому видно, як військові у формі біля автомобіля з написом «Первинна медична допомога» застосували силу, що обмежило права чоловіка на гідність і недоторканість.

Суд визнав дії офіцерів порушенням ч. 2 ст. 172-14 Кодексу України про адміністративні правопорушення та призначив їм штраф у розмірі 17 000 гривень кожному.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Мойсик
    Володимир Мойсик
    суддя Конституційного Суду України
  • Святослав Гладкий
    Святослав Гладкий
    суддя Рівненського апеляційного суду