Легенда французького кіно Ален Делон помер на 88 році життя

09:45, 18 серпня 2024
Ален Делон підтримував Україну з початку повномасштабного російського вторгнення.
Легенда французького кіно Ален Делон помер на 88 році життя
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Французька кінозірка Ален Делон помер у віці 88 років. Про це повідомили троє його дітей в коментарі Agence France-Presse, зазначає видання Le Monde.

Ален Делон розпочав свою акторську кар'єру в 1957 році і став відомим завдяки ролям у таких фільмах, як «На яскравому сонці», «Рокко та його брати», «Леопард», «Нескорений», «Самурай» і «Сицилійський клан». Його образи гангстерів у багатьох фільмах принесли йому популярність не лише в Європі, а й у США та Азії, попри те що він ніколи не знімався в Голлівуді.

З 1990-х років Делон рідко з'являвся на екранах і у 2017 році оголосив про завершення кінокар'єри. Його остання велика публічна поява відбулася на Каннському кінофестивалі 2019 року, де він отримав «Золоту пальмову гілку».

Останні роки життя Делон провів в ізоляції через погіршення здоров’я, зокрема після інсульту у 2019 році. Українці запам’ятали його не лише за визначні ролі у кіно, але і за підтримку після початку повномасштабного російського вторгнення в Україні.

Раніше Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною».

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Мойсик
    Володимир Мойсик
    суддя Конституційного Суду України
  • Святослав Гладкий
    Святослав Гладкий
    суддя Рівненського апеляційного суду