На які комунальні послуги можуть призначити пільги учаснику бойових дій, який проживає в гуртожитку

07:36, 22 серпня 2024
Для призначення пільг особа має бути на обліку в Реєстрі осіб, які мають право на пільги, та звернутися до органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою.
На які комунальні послуги можуть призначити пільги учаснику бойових дій, який проживає в гуртожитку
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Пенсійному фонді розповіли, на які житлово-комунальні послуги можуть призначити пільги учаснику бойових дій, який проживає в гуртожитку.

Правила надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, зокрема учасникам бойових дій, регламентуються Порядком надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу у грошовій формі, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373.

Перелік житлово-комунальних послуг і платежів, на оплату яких надаються пільги, визначено пунктом 1 Порядку. Основні послуги та платежі, на які надаються пільги:

  • житлова послуга – послуга з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальні послуги – послуги з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, постачання гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, управління побутовими відходами;
  • плата за абонентське обслуговування для споживачів комунальних послуг, що надаються за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг або за індивідуальними договорами з обслуговуванням внутрішньобудинкових систем про надання комунальних послуг.

Для призначення пільг особа має бути на обліку в Реєстрі осіб, які мають право на пільги, та звернутися до органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою про надання пільг за встановленою формою. У заяві заповнюються в тому числі дані щодо тих житлово-комунальних послуг, якими пільговик користується, назва та особовий рахунок організації, що надає послуги.

Під час опрацювання документів територіальні управління Пенсійного фонду України направляють до управителів будинків, надавачів послуг запит для підтвердження розміру внесків / платежів на оплату витрат на управління будинком, цін і тарифів на послуги. Після отримання відповідей відомості перевіряються та приймається рішення про призначення пільг.

Враховуючи зазначене, якщо організація, що здійснює управління гуртожитком, надасть на запит територіального управління Пенсійного фонду України інформацію про перелік житлово-комунальних послуг, якими ви користуєтесь як мешканець гуртожитку, а також про ціни і тарифи на ці послуги, то саме на них можуть бути призначені пільги.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Єгор Краснов
    Єгор Краснов
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Олександр Трембач
    Олександр Трембач
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Безименна
    Наталія Безименна
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Богдана Гедз
    Богдана Гедз
    суддя Залізничного районного суду м. Львова
  • Віта Катющенко
    Віта Катющенко
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва