«Працюй або воюй», – Данило Гетманцев роз'яснив принцип нової системи економічного бронювання

11:11, 11 жовтня 2024
За словами Данила Гетманцева, сплата грошей не звільняє від служби в армії.
«Працюй або воюй», – Данило Гетманцев роз'яснив принцип нової системи економічного бронювання
Источник фото: rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев пояснив, як працюватиме нова система економічного бронювання. В ефірі ASATrьопс він підкреслив, що схема не дозволить просто сплатити гроші, щоб уникнути призову в армію.

«Сплатив гроші — не йдеш в армію: так не буде. Це буде реалізація принципу Кабінету міністрів «Працюй або воюй» і станеться це найближчим часом», — зазначив він.

Гетманцев додав, що нова система не міститиме переліку законів, а передбачатиме зміни до урядової постанови. Одним з основних критеріїв для отримання бронювання буде легальна заробітна плата, відзначив посадовець. Установи, які матимуть право на бронювання, будуть визначені в розширеному переліку галузей.

«Одним із критеріїв буде «біла» зарплата, а іншим критерієм — відповідна галузь, перелік яких буде розширений», — зазначив він, зазначаючи, що система економічного бронювання може запрацювати до кінця цього року.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики