Майже 90% усієї теплової енергогенерації України знищено або пошкоджено, — Денис Шмигаль

13:00, 15 жовтня 2024
Робота із залучення та встановлення енергетичного обладнання триває в режимі реального часу.
Майже 90% усієї теплової енергогенерації України знищено або пошкоджено, — Денис Шмигаль
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Майже 90% усієї теплової енергогенерації України знищено або пошкоджено ударами ворога. росія цілеспрямовано атакувала ТЕС і ТЕЦ. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що робота із залучення та встановлення енергетичного обладнання триває в режимі реального часу. Уряд акцентує увагу на дев’яти прифронтових та прикордонних регіонах — саме їхні потреби закриваються перш за все.

«Особливо вразливі міста, які залежні від великих теплоенергетичних станцій. Саме ТЕС і ТЕЦ росія цілеспрямовано атакувала, знищивши або пошкодивши майже 90% усієї теплової енергогенерації України. Наша мета — дати цим громадам альтернативні джерела постачання тепла та електрики», — наголосив прем’єр.

Зокрема, для Харкова надійшло або підтверджено надходження 127 когенераційних та восьми газопоршневих установок, 60 блочно-модульних котелень, 32 потужних генераторів електроенергії.

«Загалом потреби житлово-комунальних підприємств у когенераційних установках покриті більш ніж на половину. Вже наявні 182 установки, з яких 83 працюють. Решта когенераційного обладнання буде встановлено до кінця цього року», — розповів очільник Уряду.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Віктор Остапук
    Віктор Остапук
    член Ради суддів України, суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді
  • Олеся Артоуз
    Олеся Артоуз
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду