Під Одесою зафіксовано новий спалах африканської чуми

20:32, 28 жовтня 2024
Це вже третій інцидент африканської чуми свиней у 2024 році.
Під Одесою зафіксовано новий спалах африканської чуми
Джерело фото: pokr.otg.dp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У селі Августівка під Одесою зафіксовано новий випадок африканської чуми свиней, що стало вже третім таким інцидентом цього року. Раніше небезпечну хворобу виявляли у Подільському та Білгород-Дністровському районах, повідомляє Держпродспоживслужба.

«Станом на поточну дату проведено засідання місцевої державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, затверджено План заходів щодо профілактики, недопущення поширення та ліквідації захворювання АЧС у населеному пункті Августівка. У неблагополучному пункті вжито всі необхідні оздоровчі заходи, тривають заходи у зоні захисту та зоні нагляду», — йдеться у заяві.

З огляду на складну епізоотичну ситуацію та ризик поширення збудника на інші території, наголошується на терміновій необхідності впровадження додаткових заходів з підвищення біобезпеки.

Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області звертається до населення: у разі виявлення захворювання або загибелі свиней необхідно невідкладно повідомляти ветеринарні установи за місцем проживання.

Раніше у частині Полтавської області ввели карантин через спалах африканської чуми свиней.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду