Отримав понад 100 тисяч гривень хабара: ДБР викрило чиновника

19:50, 28 марта 2019
Посадовця затримали 28 березня.
Отримав понад 100 тисяч гривень хабара: ДБР викрило чиновника
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську, за оперативного супроводу головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю головного управління СБУ викрито начальника головного управління Державної служби України з питань праці у Луганській області. Про це передає офіційний сайт Бюро.

За попередньою інформацією, посадовець систематично вимагав та одержував неправомірну вигоду від посадових осіб підприємств вугільної промисловості Луганської області за подовження строків для усунення порушень законодавства про охорону праці, виявлених ним на зазначених підприємствах. Загалом посадовець отримав неправомірної вигоди у сумі понад 100 тис. грн.

«28 березня 2019 року під час отримання чергових коштів у сумі 8000 грн у своєму службовому кабінеті посадову особу затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Речові докази та предмет неправомірної вигоди вилучено»,  повідомило ДБР.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Генеральна прокуратура України. Для встановлення обставин вчиненого кримінального правопорушення проводяться невідкладні слідчі дії.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище) та обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше «Судово-юридична газета» повідомляла, що працівники військової прокуратури затримали при отриманні першої частини неправомірної вигоди главу міськради міста Верховцеве у Дніпропетровській області. Мер вимагав у місцевого бізнесмена хабар у 30 тисяч доларів США.

Крім того, ми писали, що у Харківській області працівник моргу вимагав гроші у родичів померлої жінки за видачу тіла. Чоловік вимагав 3 тисячі гривень від родичів бабусі. За ці гроші він обіцяв швидко і безперешкодно оформити довідку про причину смерті і видати тіло для поховання.

Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Telegram канал Sud.ua
Закон об усилении мобилизации: военный учет и другие изменения для украинцев за границей
Главное о суде