НАБУ завершило розслідування справи щодо колишнього керівника Укроборонпрому

12:30, 28 ноября 2019
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 153 тис. грн.
НАБУ завершило розслідування справи щодо колишнього керівника Укроборонпрому
Следите за актуальными новостями в соцсетях SUD.UA

Детективи НАБУ спільно з САП завершили розслідування факту завдання збитків державному підприємству «Конструкторське бюро «Артилерійське озброєння» (далі — ДП «КБ «АО»), яке входить до складу ДК «Укроборонпром». Повідомляє прес-служба НАБУ.

«26 листопада 2019 року підозрюваному, колишньому керівнику підприємства, відкрили матеріали кримінального провадження для ознайомлення перед складанням обвинувального акта та скеруванням його до Вищого антикорупційного суду», — йдеться в повідомленні.

Дії підозрюваного кваліфікували за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України («Зловживання владою або службовим становищем»).

У 2015 році керівник ДП «КБ «АО», зловживаючи своїм службовим становищем, організував із порушенням визначеної процедури закупівлю обладнання за істотно завищеними цінами, в результаті чого інтересам держави завдано збитків на 1,68 млн грн.

Досудове розслідування вказаних фактів детективи НАБУ здійснюють із грудня 2018 року після визначення підслідності у кримінальному провадженні за Національним Бюро (до того, з січня 2017 року, злочин розслідувало Солом’янське управління поліції ГУ НП у м. Києві).

В жовтні 2018 року посадовцю повідомили про підозру за ч. 5 ст.191 КК України, яку згодом, у жовтні 2019 року детективи НАБУ перекваліфікували на ч. 2 ст. 364 КК України. Однак відтоді підозрюваний переховувався від слідства, через що його 18 жовтня 2019 року оголосили в розшук.

25 листопада 2019 року детективи НАБУ під процесуальним керівництвом САП на виконання ухвали слідчого судді Вищого антикорупційного суду затримали підозрюваного для забезпечення його участі у розгляді клопотання про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тоді ж йому повідомили про завершення досудового розслідування та надано матеріали кримінального провадження для ознайомлення. 27 листопада підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою 153 тис. грн застави.

Нагадаємо, «Судово-юридична газета» повідомляла, що НАБУ оголосило підозри 7 співробітникам органів митного контролю.

Крім того, ми писали, що вимагали гроші з підприємців: ДБР викрило злочинну схему на чолі з посадовцями СБУ.

Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Telegram канал Sud.ua
Нестандартный подход к разделу имущества и получению алиментов при разводе – прямой эфир
Главное о суде
Сегодня день рождения празднуют
  • Микола Стефанчук
    Микола Стефанчук
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Світлана Бакуліна
    Світлана Бакуліна
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Оксана Бірса
    Оксана Бірса
    голова Дніпровського районного суду міста Києва
  • Оксана Терещенко
    Оксана Терещенко
    суддя Східного апеляційного господарського суду