Мін’юст США розслідує витоки секретних даних Пентагону — AP

11:40, 8 квітня 2023
Міністерство оборони США раніше передало справу до Мін’юсту для розслідування.
Мін’юст США розслідує витоки секретних даних Пентагону — AP
Фото: mind.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство юстиції США зайнялось розслідуванням щодо можливого зливу в соціальні мережі секретних документів Пентагону, які містять деталі американської допомоги Україні, пише AP.

Вказано, що ці документи могли бути змінені або ж використані як частина дезінформаційної кампанії.

За словам речниці Пентагону Сабріни Сінгх, Міністерство оборони США «офіційно передало» справу до Мін’юсту для розслідування. В останньому ж заявили, що «спілкувалися з Міністерством оборони щодо цього питання та розпочали розслідування».

Саме розслідування проводиться на фоні того, що продовжують виникати питання про походження та дійсність документів. Оскільки повідомлення свідчать про те, що в соціальних мережах почали з’являтися нові витоки даних.

Представники США не надали жодних пояснень щодо походження документів, їх автентичності або того, хто насправді був першим, хто опублікував їх в Інтернеті.

Нагадаємо, за даними західних ЗМІ, у мережу злили секретні документи союзників про підготовку українського контрнаступу.

Пентагон розслідує причини витіку даних про український контрнаступ.

Згодом у мережі виявили нові секретні документи, які описують принципи нацбезпеки США. Документи також стосуються війни в Україні, Китаї та Близькому Сході,

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді