Комітет Палати представників США зробив крок до конфіскації підсанкційних російських активів: деталі

18:16, 8 листопада 2023
Комітет з закордонних справ Палати представників розглянув важливий законопроєкт — H.R. 4175, що стосується конфіскації активів рф на користь України.
Комітет Палати представників США зробив крок до конфіскації підсанкційних російських активів: деталі
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 8 листопада, Комітет з закордонних справ Палати представників США підтримав законопроєкт, який дасть змогу президенту Джо Байдену конфіскувати підсанкційні російські активи. Про це повідомила заступник міністра юстиції України Ірина Мудра.

«Сьогодні Комітет з закордонних справ Палати представників розглянув важливий законопроєкт — H.R. 4175, що стосується конфіскації активів рф на користь України.

Його підготували разом конгресмени від обох партій: 39 республіканців та 17 демократів. Таке об’єднання є вкрай важливим у питаннях підтримки України», — зазначила Мудра.

Так, автори проєкту пропонують надати Президентові США повноваження конфіскувати російські суверенні активи, які були заморожені в Сполучених Штатах, і передати їх для допомоги у відбудові України. «Також окремо оговорено, що закон забороняє передачу коштів російським організаціям, які перебувають під санкціями, поки росія не виведе свої окупаційні війська з України та не погодиться надати компенсацію за шкоду, заподіяну неспровокованою війною», — додала заступник міністра.

Мудра зазначила, що за результатами голосування Комітет 44 голосами «за», 0 — «проти» рекомендував його до розгляду Палатою представників. Тепер проєкт Закону має пройти затвердження Комітетом з фінансових послуг Палати представників. Після цього спікер Палати представників матиме право визначити дату коли проєкт резолюції буде винесений на голосування в зал.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду