Нагородження «20 днів у Маріуполі» вирізали з міжнародної телеверсії «Оскар» — ЗМІ

21:41, 11 березня 2024
Перемогу фільму «20 днів у Маріуполі» не показали в скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення премії «Оскар».
Нагородження «20 днів у Маріуполі» вирізали з міжнародної телеверсії «Оскар» — ЗМІ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Як відомо, документальний фільм «20 днів у Маріуполі» режисера Мстислава Чернова став першою стрічкою від України, що здобула премію «Оскар».

Проте перемогу фільму «20 днів у Маріуполі» та промову режисера стрічки Мстислава Чернова не показали в скороченій міжнародній телеверсії 96-ї церемонії вручення премії «Оскар». Про це заявило «Суспільне», яке є транслятором церемонії в Україні.

На «Суспільному» повідомили, що 11 березня планували показати міжнародну скорочену версію «Оскара», проте виявили, що організатори вирізали нагородження українських документалістів.

Після цього компанія висловила обурення організаторам — компанії The Walt Disney Company — та вирішила показати українським глядачам повну версію замість скороченої.

Зазначається, що у 2023 році в скороченій міжнародній телеверсії знайшлося місце для номінації «Найкращий повнометражний документальний фільм». Тоді перемогу здобула стрічка про Олексія Навального. Також організатори залишили політичну промову його дружини Юлії на врученні нагороди.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олена Смірнова
    Олена Смірнова
    суддя Господарського суду Харківської області
  • Олеся Алтухова
    Олеся Алтухова
    суддя Лубенського міськрайонного суду Полтавської області