Кредит замість безоплатної допомоги: у США готують зміни в допомозі Україні

15:43, 14 березня 2024
США планують надавати допомогу Україні через кредит або ленд-ліз.
Кредит замість безоплатної допомоги: у США готують зміни в допомозі Україні
Джерело фото: ukrinform
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У США розробляється новий законопроєкт, який передбачає надання підтримки Україні у формі кредиту або ленд-лізу, повідомляє спікер Палати представників Майк Джонсон, пише The Hill.

Джонсон зазначив, що Палата представників надішле до Сенату законопроекти про допомогу Україні, проте попередив, що ці законопроєкти будуть суттєво відрізнятися від попередніх. Нова схема надання допомоги Україні дозволить не використовувати кошти американських платників податків без гарантії повернення коштів.

Також обговорюється включення до законопроєкту аспектів, які дозволили б конфіскацію російських суверенних активів з метою підтримки України.

Зазначається, що поки не визначено, чи включатиме цей пакет допомоги для України жорсткі реформи безпеки кордонів, що може стати предметом протистояння між демократами і республіканцями у Сенаті.

Сенатор Джон Корнін висловив оптимізм стосовно ймовірності схвалення якогось рішення щодо підтримки України Палатою представників.

«Я почув, що спікер тепер казав: "Ми не покинемо Україну з порожніми руками", чи слова приблизно того ж змісту», - зауважив він.

Крамер також відзначив, що Майк Джонсон висловив чіткий намір допомогти Україні.

«Він  досить чітко сказав про це», - додав він, прокоментувавши слова Джонсона щодо можливого проєкту ленд-лізу та законодавства щодо конфіскації російських активів для фінансування фонду підтримки України.

Нагадаємо, міністр юстиції Денис Малюська заявив, що Київ готовий погодитись на фіндопомогу від США у кредит, якщо це її прискорить.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області