Байден дав «зелене світло» на використання американської зброї проти росії, – Блінкен

17:15, 31 травня 2024
Україна отримала дозвіл від США на удари по росії американською зброєю.
Байден дав «зелене світло» на використання американської зброї проти росії, – Блінкен
Джерело фото: Reuters
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Держсекретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що президент Джо Байден дав дозвіл Україні використовувати американську зброю для протидії російській агресії, включаючи удари по території росії. Про це він заявив на брифінгу 31 травня.

«Останніми тижнями Україна прийшла до нас та просила про авторизацію застосування зброї, яку ми надаємо, щоб використовувати проти російської агресії, включно з російськими силами, які чинять безладдя на російській стороні кордону та атакують Україну. Це пішло одразу до президента. І, як ви чули, він погодив використання зброї для цієї мети», — сказав Блінкен.

Він також зазначив, що Сполучені Штати продовжуватимуть адаптувати свої дії в разі потреби, щоб підтримати Україну.

Коментуючи дозвіл Байдена бити по території рф, поблизу кордону Харківської області, держсекретар нагадав, що це відбувається не вперше.

«Ми будемо адоптуватися і підлаштовуватися і надалі. Ми будемо забезпечувати Україну зброєю, якої вона потребує», – заявив Блінкен. За його словами, така зміна політики призведе до «ескалації».

Нагадаємо, в Офісі Президента підтвердили, що США дозволили Україні бити по рф своєю зброєю, однак є обмеження. Ударів американською зброєю можна завдавати в прикордонних з Харківською областю районах.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва