На саміті НАТО планують обговорити ідею збиття Польщею російських ракет над Україною

12:26, 9 липня 2024
У Держдепі США підкреслили, що на саміті НАТО дійсно можуть порушити відпоідне питання.
На саміті НАТО планують обговорити ідею збиття Польщею російських ракет над Україною
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Союзники можуть обговорити на саміті НАТО потенційне збиття Польщею російських ракет під час атак на Україну. Про це заявив речник Держдепу США Метью Міллер на брифінгу.

Як відомо, 8 липня Президент Володимир Зеленський та польський прем'єр Дональд Туск підписали безпекову угоду, в якій, зокрема, передбачається можливість перехоплення російських ракет і дронів.

Зокрема, Туск заявив, що краще не чекати, поки повітряні цілі влетять на територію НАТО, а намагатись збити їх, поки вони є ще над Україною.

«Ми потребуємо для цього однозначної співпраці в рамках НАТО. Бо цього роду акції все ж вимагають спільної натовської відповідальності», - сказав він.

Міллер наголосив, що на саміті НАТО дійсно можуть порушити це питання, «якщо він [Туск] захоче».

«У мене немає інформації про жодні зміни в політиці США чи НАТО, про які можна було б оголосити сьогодні, але очевидно, що щоразу, коли член НАТО хоче підняти питання політики, він має можливість зробити це і обговорити його з іншими главами держав», - заявив речник.

Як писала «Судово-юридична газета», Президент України Володимир Зеленський і голова Ради міністрів Польщі Дональд Туск підписали у Варшаві 8 липня безпекову угоду.

За словами Президента, наразі розробляється механізм збиття Польщею російських ракет і БпЛА у повітряному просторі України.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ольга Горшкова
    Ольга Горшкова
    суддя Харківського окружного адміністративного суду
  • Олександр Сасевич
    Олександр Сасевич
    член Вищої ради правосуддя, суддя Львівського окружного адміністративного суду