У Британії створять «постійну армію» поліцейських для боротьби із заворушеннями, — прем’єр Кір Стармер

09:10, 6 серпня 2024
Прем’єр-міністр Британії Кір Стармер заявив, що для боротьби із заворушеннями, які ширяться країною, буде створена «постійна армія» спеціалізованих поліцейських.
У Британії створять «постійну армію» поліцейських для боротьби із заворушеннями, — прем’єр Кір Стармер
Фото: REUTERS
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Великій Британії продовжуються бунти та погроми через вбивство трьох дітей в танцювальному клубі міста Саутпорт.

У зв’язку з цим прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер заявив, що у країні буде постійна армія спеціалізованих поліцейських для протидії заворушенням, передає The Guardian

"У нас буде постійна армія спеціалізованих державних службовців, щоб у нас було достатньо офіцерів, аби впоратися з цим там, де це необхідно", - сказав він, додавши, що держава має для цього достатньо людських ресурсів.

За його словами, в рамках розслідування заворушень вже відбулися сотні арештів, деякі із затриманих постали перед судом сьогодні вранці.

"Я попросив якнайшвидше розглянути питання про якнайшвидше встановлення та ідентифікацію учасників процесу, які відчують на собі всю силу закону", – додав Стармер. 

Також він застеріг від незаконної діяльності в інтернеті.

"Я абсолютно чітко дав зрозуміти, що кримінальне законодавство застосовується як в інтернеті, так і в офлайні", – заявив Кір Стармер.

Зазначимо, що Британію охопили масові протести, які переросли у сутички між протестувальниками й поліцією, а також між учасниками антимігрантської акції та їхніми опонентами. Причиною стало вбивство дітей у Саутпорті.

29 липня в місті Саутпорт нападник увірвався на майстер-клас із йоги для дітей, завдав смертельних ножових поранень дівчинкам 6 і 7 років, які загинули на місці, ще одна дев'ятирічна постраждала померла в лікарні. У ЗМІ поширилася інформація, що підозрюваний є радикальним мусульманським мігрантом.

Потім стало відомо, що він не є мусульманином. Навпаки його батьки є християнами та відвідують церкву.

Мотиви злочину наразі встановлює слідство. Допоки нема рішення суду про зворотнє, де-юре Аксель Муганва Рудакубана вважається не винним.

Натомість не перевірену та не підтверджену інформацію про нібито приналежність винного у вбивстві дітей до мусульманської громади почали відразу тиражувати у соцмережах та месенджерах.

Після цих подій у Саутпорті почалися заворушення після закликів в інтернеті до протестів біля мечеті, яка розташована неподалік місця трагедії.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд