Конкурсна комісія по НАБУ провела перше засідання: голову комісії поки вирішили не обирати

17:23, 22 серпня 2022
Комісія з відбору керівника НАБУ звернеться до Кабміну стосовно формування робочої групи, яка буде допомогати їй у розробці регламенту та іншій роботі.
Конкурсна комісія по НАБУ провела перше засідання: голову комісії поки вирішили не обирати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

22 серпня відбулося установче засідання комісії з проведення конкурсу на зайняття посади Директора Національного антикорупційного бюро. На початку засідання члени Комісії розповіли про себе та свою мету участі у відборі керівника НАБУ.

Як зазначив член Комісії Олексій Савчук, іноземні компанії та іноземці в Україні відчувають на собі «чинники корупції» і «це небінарна проблема у державі».

Головуючим на засіданні обрали першого проректора Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого Миколу Кучерявенко.

Він підняв перше питання, яке, за його словами, ініціювала член Комісії, яка була агентом та керівником слідчих груп ФБР Карен А. Грінавей. Воно стосувалося надання членам Комісії помічників.

Так, за його словами, у конкурсі на керівника АРМА було по 5 помічників на одного члена комісії.

Далі він попросив члена Конкурсної комісії з відбору керівника САП Драго Коса поділитися досвідом стосовно формування групи помічників для членів Комісії з відбору.

«У нас не було помічників. У нас була робоча група, яка складалася з представників міжнародної спільноти і Офісу Генпрокурора. Вона чудово працювала. Ми направили запит на Кабмін і попросили сформувати робочу групу. І нам надали чудових людей, які зналися на цьому. Але нам треба буде самостійно ухвалювати рішення і не покладатися на помічників», - сказав Драго Кос.

Олексій Савчук зауважив, що кількість помічників має залежати від того, скільки людей подадуть документи на перший етап.

«Спочатку треба розробити критерії відбору, щоб потім зрозуміти, для чого потрібні помічники», - зазначив він.

У свою чергу, Микола Кучерявенко відмітив, що така робоча група може розробити проект регламенту і згодом допомогати з аналізом кандидатів на директора НАБУ (зокрема на етапі приймання документів).

«Ми можемо прийняти рішення про формування офіційної робочої групи. І на наступному тижні знову зустрінемося і скажемо робочій групі, що нам від них потрібно», - додав Кучерявенко.

Отже, члени Комісії проголосували за те, щоб ініціювати звернення до КМУ та міжнародних експертів щодо пропозицій по формуванню такої робочої групи.

Також головуючий запропонував визначити вичерпний перелік документів і порядків, які має затвердити Комісія до оголошення конкурсу.

Коли Микола Кучерявенко запропонував обрати голову, заступника і секретаря Конкурсної комісії, Драго Кос відмітив, що краще спочатку прийняти регламент роботи. «Бо одна з помилок при конкурсі у САП була, що ми дуже швидко хотіли обрати їх до прийняття процедури», - зауважив Драго Кос.

Отже, наступним питанням у роботі комісії з відбору керівника НАБУ буде формування робочої групи (так званого секретаріату Комісії) та визначення переліку завдань цій групі.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Автор: В'ячеслав Хрипун

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду