Призначено нового члена Етичної ради: що відомо

17:43, 23 серпня 2024
Членом Етичної ради для перевірки кандидатів на посади членів Вищої ради правосуддя призначено колишнього прокурора із США Пітера Шенка.
Призначено нового члена Етичної ради: що відомо
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вища рада правосуддя 23 серпня 2024 року повідомила про призначення на посаду члена Етичної ради представника США Пітера Ф. Шенка.

За наявною інформацією, Пітер Ф. Шенк є прокурором у відставці.

Він працював у судах штатів та федеральних судах США. 33 роки працював у прокуратурі Сполучених Штатів у Східному окрузі Пенсильванії, де переважно вів справи стосовно корупції у політиці та службових злочинів; виконував обов’язки керівника відділу, керівника кримінального відділу, а також був першим помічником Прокурора Сполучених Штатів Америки.

Має ступінь доктора права Школи права Дюкського університету (1974) та ступінь бакалавра у Дартмутському коледжі (1969). З 2005 по 2009 роки був відряджений до Офісу з допомоги, розвитку та підготовки прокурорів закордоном Департаменту юстиції для роботи в Румунії, Боснії та Герцеговині та Косово.

Зазначимо також, що у березні Пітер Ф. Шенк був кандидатом на посаду члена Громадської ради міжнародних експертів, яка разом з ВККС займається відбором суддів Вищого антикорупційного суду.

Нагадаємо, що вакантна посади члена Етичної ради з’явилася після того, як у липні було припинено повноваження члена Етичної ради по квоті іноземних експертів Роберта Корді.

Автор: В’ячеслав Хрипун

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на наш VIBER, сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Крук
    Євген Крук
    суддя Вищого антикорупційного суду
  • Сергій Марцинкевич
    Сергій Марцинкевич
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Наталія Яценко
    Наталія Яценко
    суддя Оболонського районного суду міста Києва
  • Михайло Мацунич
    Михайло Мацунич
    суддя Закарпатського апеляційного суду