До КАС ВС подали адмінпозов щодо оскарження Регламенту ВРП у частині пріоритетності розгляду дисциплінарних скарг

09:08, 2 лютого 2024
Регламент ВРП у частині пріоритетності розгляду дисциплінарних скарг вдруге оскаржено до суду.
До КАС ВС подали адмінпозов щодо оскарження Регламенту ВРП у частині пріоритетності розгляду дисциплінарних скарг
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Вищій раді правосуддя повідомили, що до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду в порядку нормоконтролю звернулися з адміністративним позовом щодо  оскарження пункт 13.7 Регламенту Вищої ради правосуддя.

У ВРП пояснили, що у зв’язку з відновленням дисциплінарної функції Вищої ради правосуддя, виникла об’єктивна необхідність щодо внесення змін у Регламент колегіального органу. 21 листопада 2023 року ВРП ухвалила рішення № 1068/0/15-23, яким затвердила Зміни до Регламенту Вищої ради правосуддя, виклавши його в новій редакції.

Відповідно до пункту 13.7 Регламенту Вищої ради правосуддя дисциплінарні провадження щодо суддів здійснюються в хронологічному порядку за датою надходження з урахуванням пріоритетності.

У ВРП зазначають, що саме міжнародні експерти радили Вищій раді правосуддя встановити критерії черговості/пріоритетності розгляду дисциплінарних скарг та доцільності закріплення їх саме в Регламенті ВРП.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал t.me/sudua та на Google Новини SUD.UA, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва