Адвокату, який звинувачував українську владу у «розправі над російськомовним населенням», повідомлено про підозру

12:25, 12 листопада 2022
Адвокат також оприлюднював відеозаписи з українцями, які займають активну проукраїнську позицію, та залишав під цими відео негативні коментарі.
Адвокату, який звинувачував українську владу у «розправі над російськомовним населенням», повідомлено про підозру
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Офіс Генерального прокурора повідомив, що адвокату з Буковини повідомлено про підозру у визнанні правомірною збройну агресію РФ проти України. Про це йдеться у пресслужбі ОГП.

«За даними слідства, підозрюваний підтримував агресивну політику РФ та звинувачував українську владу в розв’язуванні та ескалації конфлікту. Чоловік активно коментував дописи громадян РФ на сторінці спільноти у забороненій російській соціальній мережі, де звинувачував українську владу у «нацизмі та розправі над російськомовним населенням». Також він оприлюднював відеозаписи з українцями, які займають активну проукраїнську позицію, та залишав під цими відео негативні коментарі.

Відповідно до висновку судово-лінгвістичної експертизи, у висловлюваннях адвоката наявні ознаки виправдовування та визнання правомірною збройну агресію Росії проти України та не визнання територіальної цілісності України.

Керівник Чернівецької обласної прокуратури повідомив адвокату про підозру за ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 КК України. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу», — сказано у повідомленні.

Раніше ми писали, що ДБР завершило розслідування стосовно 12 кримських суддів, які перейшли на бік ворога.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді