В Україні вшестеро збільшилася кількість ДТП із загиблими через відключення світла

13:10, 29 листопада 2022
Якщо брати пішоходів, то вдвічі збільшилися дорожні пригоди за участю пішоходів, — речник патрульної поліції Києва.
В Україні вшестеро збільшилася кількість ДТП із загиблими через відключення світла
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Раніше у компанії ДТЕК Київські електромережі розповіли «Судово-юридичній газеті», що в столиці під час відключень енергопостачання вимикають також світлофори, навіть у темний час доби на вкрай небезпечних перехрестях та пішохідних переходах. Світлофори не відносяться до категорії критичної інфраструктури, тому їх відключення відбувається виходячи із «загального підходу до стабілізаційних або екстрених відключень».

Зазначимо, що раніше у патрульній поліції Києва «Судово-юридичній газеті» також повідомили, що фактично не можуть забезпечити безпеку дорожнього руху на перехрестях і переходах з вимкненими світлофорами.

Замість регулювання складних перехресть, у столичній патрульній поліції запровадили «патрулювання міста екіпажами поліції з увімкненими синіми проблисковими маячками».

Масові відключення світла після російських ракетних ударів призвели до того, що у шість разів збільшилася кількість загиблих у ДТП. Про це заявив речник патрульної поліції Києва Андрій Молокоєдов в ефірі національного телемарафону. 

"Приблизно на 55% збільшилася кількість аварій із постраждалими. Якщо брати пішоходів, то вдвічі збільшилися дорожні пригоди за участю пішоходів. Також більш ніж удвічі збільшилася їхня кількість на пішохідних переходах. Усього ж кількість аварій із загиблими збільшилася у шість разів", - відзначив Молокоєдов.

Раніше ми писали, що пішоходів та працівників дорожніх служб хочуть зобов’язати носити світлоповертальні елементи на одязі в темну пору доби. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси